Dagboek TJIK

Tjik Captains Second Division

Op 23 maart constateerden we dat Tjik loops was. Vanaf 1 april (en dat was geen grapje) hebben we haar op progesteron laten prikken. Als de waarde boven 10 komt is ze dekrijp.

De uitslagen waren:
1 april: nog niet meetbaar
4 april : 0,4
7 april: 2,71
9 april: 5,11
10 april: 9,45
10 april kregen we van de dierenarts door dat de waarde hoog genoeg is om de dag erna te dekken. Direct hebben we een afspraak gemaakt met Joop Verbeek (Farbournekennel te Rockanje) om haar door Eddie (Exit Astorela) te laten dekken. Zowel Tjik als Eddie hebben alle gezondheidsonderzoeken ondergaan en dragen geen afwijkingen. Ze zijn allebei superlief, sociaal en gezond.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Eddie-230214-18a.jpg
Eddie (Exit Astorela)

Op 11 april volgde een bezoek aan Eddie en een amoureuze ontmoeting. Nu maar hopen dat de dekking geslaagd is. We proberen elke week een foto van Tjik in het dagboek te plaatsen, zodat de dracht te volgen is. Als de dekking geslaagd is zullen er rond 11 juni chocolade pups geboren worden.


18 april 2019

Vandaag is het 1 week geleden dat Tjik werd gedekt. We zien nog geen veranderingen, al lijkt ze wel nog flauwer en liever dan ze al was.

Tjik 1 week zwanger

Info: Bevruchting en innesteling
Als een teef loops en dekbereid wordt kan na een dekking door de reu de bevruchting van de eicellen plaatsvinden. Dit gebeurt bij de teef in de eileider. Op dag 8 tot 10 na de bevruchting heeft de bevruchte eicel zich een aantal maal gedeeld en wordt in dat stadium een blastocyst genoemd.