5 juni 2019

Joy krijgt binnenkort haar vierde nest. Zij zal gedekt worden door Messi (Zinfndel’s Mr. Big Stuff) van de Farbourne kennel. Op woensdag 6 juni is zij voor het eerst geprikt op progesteron. De waarde was 3,08. Ze wordt gedekt als deze boven de 10 is.

7 juni 2019

De progesteronwaarde is gestegen naar 10.4. Joy wordt vandaag gedekt door Messi. Messi vererft chocolate, zwart en blond, dus mogelijk zullen er blonde, bruine en zwarte pups uit deze combinatie komen.

14 juni 2019

Joy is 1 week zwanger. Er is nog niet veel aan haar te zien, maar in haar gedrag is het duidelijk te merken. Als je met haar wandelt, sjokt ze achter je mee. Ze lijkt erg “moe”.

21 juni 2019

Joy is 2 weken zwanger. Ze logeert nu bij onze dochter Mirjam.

Info: De embryo’s worden gelijkmatig verdeeld over de baarmoederhoorns en hechten zich vast aan de baarmoederwand. Celdeling vindt plaats. Op de 14e dag heeft de foetus hoofd, ruggengraat, ledematen in aanleg en een staartje. De foetus is zeer kwetsbaar.

28 juni 2019

Joy is nu 3 weken zwanger. ze is ongeveer 2 kilo aangekomen in deze 3 weken.

Info: Op dag 18 tot 20 na de bevruchting nestelen de embryo’s zich in de baarmoederwand, dit heet ook wel de implantatie. Er gaat zich een placenta ontwikkelen. Joy kan vanaf de 20ste dag last krijgen van ochtendziekte en misselijkheid als gevolg van hormonale veranderingen en het uitrekken van de baarmoeder. Ze kan wat apathisch zijn en weinig trek in eten hebben.Ze krijgt vanaf nu meerdere kleine maaltijden per dag. 

Foetus van 20 dagen oud

 

 

 

 

5 juli 2019

Joy is 4 weken zwanger. Als ze ligt zie je haar buikje opbollen.

Info: De ogen van de pups en zenuwbanen in het ruggenmerg zijn aangelegd . De ontwikkeling van de organen begint. In dit stadium zijn de embryo’s zeer gevoelig voor afwijkingen. In deze fase van de dracht gaan de melkklieren bij de teef zich ontwikkelen.

12 juli 2019

Joy is 5 weken zwanger. Haar uiertje begint te hangen en ze is voller geworden in haar flanken.

Info: Het gewicht van de teef gaat toenemen en de welpen gaan zich draaien, het opzwellen van de vrouwelijke delen wordt merkbaar. Tanden, snorharen en nagels beginnen zich te ontwikkelen. Het ontwikkelen van de organen is klaar, de pups zien er nu als kleine hondjes uit. Kop en romp zijn te onderscheiden van elkaar. Het geslacht is bepaald, de huidskleur begint zich te ontwikkelen. De hartslag van de pups is nu met een stethoscoop te horen. De tepels van de teef worden donkerder en zwellen op.

19 juli 2019

Joy is 6 weken zwanger. Als ze uitgelaten wordt loopt ze achter je aan te sjokken. Ze begint als een zwangere dame te lopen…. Joy krijgt haar eten nu in drie kleinere porties per dag.

In de loop van de komende week begint het skelet van de pups zich te verbenen. Over een week laten we een röntgenfoto maken, zodat we bij benadering weten hoeveel pups ze draagt.

26 juli 2019

Joy is vandaag 7 weken zwanger. We hebben een röntgenfoto laten maken, waarop we in ieder geval 7 pups zien. Voor wie wil puzzelen…….

2 augustus 2019

Joy is 8 weken zwanger. Ze loopt langzaam tijdens de wandeling en heeft duidelijk last van haar dikke buik.

5 augustus 2019

We hebben de temperatuur van Joy de afgelopen dagen gemeten. Die is steeds rond de 38,1. Als de temperatuur een graad zakt is dat een teken dat de bevalling binnen 24 uur gaat beginnen. Deze ochtend was de temperatuur 37,4…… Joy is een beetje “hijgerig”…. Tekenen dat de bevalling aanstaande is…

Joy heeft in de loop van de middag steeds meer weeën en omdat ze al eerder keizersnedes heeft gehad nemen we tegen de avond contact op met de dierenarts. In overleg wordt besloten de pups te “halen” via een keizersnede. Acht pups worden geboren, vijf gezonde pups en drie zijn niet in leven. Joy pakt bij thuiskomst direct als een goed moedertje de zorg voor de pups op zich.

6 augustus 2019

De pups hebben allemaal een gekleurd bandje gekregen en zitten allemaal al boven hun geboortegewicht, zoals op de groeitabel en grafiek te zien is.

7 augustus 2019

Alle pups zijn vandaag 50 tot 70 gram gegroeid.

8 augustus 2019

De pups groeien goed. Dag en nacht liggen ze bij Joy te drinken. Ze hebben met zijn vijven een heel melkfabriek ter beschikking.

10 augustus 2019

De pups groeien goed. Het melkfabriekje van Joy werkt op volle toeren. De speknekjes zijn zodanig gegroeid dat we de pups nieuwe bandjes aan moeten geven. Zoals het er nu naar uitziet bereiken ze morgen of overmorgen het dubbele van het geboortegewicht.(zie tabel en grafiek onder aan de pagina)

In onderstaand filmpje zijn de pups te bewonderen:

https://youtu.be/S2s0t-A4LS0

12 augustus 2019

Iedere dag staan we weer verbaasd hoe snel de pups groeien. De zwaarste pup woog vandaag precies een kilo! Volgens mij komt er slagroom uit de tepels van Joy….. Gisteren hebben we de bandjes moeten wisselen omdat de speknekjes te dik werden….

Ze zijn nu precies een week oud. Bij de blonde pups beginnen de voetzooltjes duidelijk zwart te worden. De komende week zullen de oogjes open gaan. Dat gebeurt meestal tussen de 10e en 14e dag.

14 augustus 2019

Alle pups hebben een toekomstig baasje. Ook de namen zijn bekend en doorgegeven aan de Raad van Beheer. Ze heten: JOEP, DEX, DENZEL (de reutjes), JAZZ en BAYLA (de teefjes)

15 augustus 2019

Vandaag waren de kleinkinderen bij ons. We kunnen ze geen groter plezier doen dan met puppyknuffelen. De pups raken op deze manier gewend aan omgang met kinderen. We wachten nu op het opengaan van de oogjes. Dat gebeurt tussen dag 10 en dag 14…

https://youtu.be/TixJ1MdUR-Q

17 augustus 2019

Het zijn drukke dagen voor de pups. Elke dag wordt er door de kleinkinderen met de pups geknuffeld. Ze groeien als kool. De zwaarste pups zitten al op 1400 gram.

18 augustus 2019

Bij de pup met het groene bandje zien we in de ooghoekjes een schittering. De oogjes beginnen zich te openen. Ook beleven de pups (en de aanstaande baasjes) het eerste “Open huis”. Er wordt veel geknuffeld en gekroeld met de kleine moppies.

19 augustus 2019

De oogjes van de pups gaan open, zoals op onderstaande foto’s is te zien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag hebben de pups ook hun eerste ontwormingskuur gekregen. Ze vonden het niet lekker!!!

https://youtu.be/9oKuD-LXhVw

21 augustus 2019

De nageltjes van de voorpootjes hebben we vandaag geknipt. Dit doen we om Joy een beetje te beschermen als de pups de melkslag maken (het uiertje masseren als ze drinken)

https://youtu.be/AfPYGwATOAM

Het resultaat van de knipbeurt:

 

 

PLANNING:

We hebben een planning gemaakt voor het “Open huis”: Dan mag iedereen met de pups komen knuffelen.

Het weekend van 10 en 11 augustus gebruiken we om met alle potentiële pupkopers kennis te maken. Alle weekenden daarna is het Open huis.

OPEN HUIS:

zondag 18 augustus van 10.00 tot 12.00 uur

ZATERdag 24 augustus van 10.00 tot 12.00 uur

zondag 1 september van 10.00 tot 12.00 uur

zondag 8 september van 10.00 tot 12.00 uur

zondag 15 september van 10.00 tot 12.00 uur

zondag 22 september vindt de puppytest plaats.

In het weekend van 28 en 29 september mogen de pups naar hun nieuwe baasjes, mits ze zijn gechipt.

http://www.labradorkennel-capsecdiv.nl/wp-content/uploads/Gewicht-pups.pdf

http://www.labradorkennel-capsecdiv.nl/wp-content/uploads/Grafiek-Gewicht-pups.pdf