5 juni 2019

Joy krijgt binnenkort haar vierde nest. Zij zal gedekt worden door Messi (Zinfndel’s Mr. Big Stuff) van de Farbourne kennel. Op woensdag 6 juni is zij voor het eerst geprikt op progesteron. De waarde was 3,08. Ze wordt gedekt als deze boven de 10 is.

7 juni 2019

De progesteronwaarde is gestegen naar 10.4. Joy wordt vandaag gedekt door Messi. Messi vererft chocolate, zwart en blond, dus mogelijk zullen er blonde, bruine en zwarte pups uit deze combinatie komen.

14 juni 2019

Joy is 1 week zwanger. Er is nog niet veel aan haar te zien, maar in haar gedrag is het duidelijk te merken. Als je met haar wandelt, sjokt ze achter je mee. Ze lijkt erg “moe”.

21 juni 2019

Joy is 2 weken zwanger. Ze logeert nu bij onze dochter Mirjam.

Info: De embryo’s worden gelijkmatig verdeeld over de baarmoederhoorns en hechten zich vast aan de baarmoederwand. Celdeling vindt plaats. Op de 14e dag heeft de foetus hoofd, ruggengraat, ledematen in aanleg en een staartje. De foetus is zeer kwetsbaar.

28 juni 2019

Joy is nu 3 weken zwanger. ze is ongeveer 2 kilo aangekomen in deze 3 weken.

Info: Op dag 18 tot 20 na de bevruchting nestelen de embryo’s zich in de baarmoederwand, dit heet ook wel de implantatie. Er gaat zich een placenta ontwikkelen. Joy kan vanaf de 20ste dag last krijgen van ochtendziekte en misselijkheid als gevolg van hormonale veranderingen en het uitrekken van de baarmoeder. Ze kan wat apathisch zijn en weinig trek in eten hebben.Ze krijgt vanaf nu meerdere kleine maaltijden per dag. 

Foetus van 20 dagen oud

 

 

 

 

5 juli 2019

Joy is 4 weken zwanger. Als ze ligt zie je haar buikje opbollen.

Info: De ogen van de pups en zenuwbanen in het ruggenmerg zijn aangelegd . De ontwikkeling van de organen begint. In dit stadium zijn de embryo’s zeer gevoelig voor afwijkingen. In deze fase van de dracht gaan de melkklieren bij de teef zich ontwikkelen.

12 juli 2019

Joy is 5 weken zwanger. Haar uiertje begint te hangen en ze is voller geworden in haar flanken.

Info: Het gewicht van de teef gaat toenemen en de welpen gaan zich draaien, het opzwellen van de vrouwelijke delen wordt merkbaar. Tanden, snorharen en nagels beginnen zich te ontwikkelen. Het ontwikkelen van de organen is klaar, de pups zien er nu als kleine hondjes uit. Kop en romp zijn te onderscheiden van elkaar. Het geslacht is bepaald, de huidskleur begint zich te ontwikkelen. De hartslag van de pups is nu met een stethoscoop te horen. De tepels van de teef worden donkerder en zwellen op.

19 juli 2019

Joy is 6 weken zwanger. Als ze uitgelaten wordt loopt ze achter je aan te sjokken. Ze begint als een zwangere dame te lopen…. Joy krijgt haar eten nu in drie kleinere porties per dag.

In de loop van de komende week begint het skelet van de pups zich te verbenen. Over een week laten we een röntgenfoto maken, zodat we bij benadering weten hoeveel pups ze draagt.

26 juli 2019

Joy is vandaag 7 weken zwanger. We hebben een röntgenfoto laten maken, waarop we in ieder geval 7 pups zien. Voor wie wil puzzelen…….

2 augustus 2019

Joy is 8 weken zwanger. Ze loopt langzaam tijdens de wandeling en heeft duidelijk last van haar dikke buik.

5 augustus 2019

We hebben de temperatuur van Joy de afgelopen dagen gemeten. Die is steeds rond de 38,1. Als de temperatuur een graad zakt is dat een teken dat de bevalling binnen 24 uur gaat beginnen. Deze ochtend was de temperatuur 37,4…… Joy is een beetje “hijgerig”…. Tekenen dat de bevalling aanstaande is…

Joy heeft in de loop van de middag steeds meer weeën en omdat ze al eerder keizersnedes heeft gehad nemen we tegen de avond contact op met de dierenarts. In overleg wordt besloten de pups te “halen” via een keizersnede. Acht pups worden geboren, vijf gezonde pups en drie zijn niet in leven. Joy pakt bij thuiskomst direct als een goed moedertje de zorg voor de pups op zich.

6 augustus 2019

De pups hebben allemaal een gekleurd bandje gekregen en zitten allemaal al boven hun geboortegewicht, zoals op de groeitabel en grafiek te zien is.

7 augustus 2019

Alle pups zijn vandaag 50 tot 70 gram gegroeid.

8 augustus 2019

De pups groeien goed. Dag en nacht liggen ze bij Joy te drinken. Ze hebben met zijn vijven een heel melkfabriek ter beschikking.

10 augustus 2019

De pups groeien goed. Het melkfabriekje van Joy werkt op volle toeren. De speknekjes zijn zodanig gegroeid dat we de pups nieuwe bandjes aan moeten geven. Zoals het er nu naar uitziet bereiken ze morgen of overmorgen het dubbele van het geboortegewicht.(zie tabel en grafiek onder aan de pagina)

In onderstaand filmpje zijn de pups te bewonderen:

https://youtu.be/S2s0t-A4LS0

12 augustus 2019

Iedere dag staan we weer verbaasd hoe snel de pups groeien. De zwaarste pup woog vandaag precies een kilo! Volgens mij komt er slagroom uit de tepels van Joy….. Gisteren hebben we de bandjes moeten wisselen omdat de speknekjes te dik werden….

Ze zijn nu precies een week oud. Bij de blonde pups beginnen de voetzooltjes duidelijk zwart te worden. De komende week zullen de oogjes open gaan. Dat gebeurt meestal tussen de 10e en 14e dag.

14 augustus 2019

Alle pups hebben een toekomstig baasje. Ook de namen zijn bekend en doorgegeven aan de Raad van Beheer. Ze heten: JOEP, DEX, DENZEL (de reutjes), JAZZ en BAYLA (de teefjes)

15 augustus 2019

Vandaag waren de kleinkinderen bij ons. We kunnen ze geen groter plezier doen dan met puppyknuffelen. De pups raken op deze manier gewend aan omgang met kinderen. We wachten nu op het opengaan van de oogjes. Dat gebeurt tussen dag 10 en dag 14…

https://youtu.be/TixJ1MdUR-Q

17 augustus 2019

Het zijn drukke dagen voor de pups. Elke dag wordt er door de kleinkinderen met de pups geknuffeld. Ze groeien als kool. De zwaarste pups zitten al op 1400 gram.

18 augustus 2019

Bij de pup met het groene bandje zien we in de ooghoekjes een schittering. De oogjes beginnen zich te openen. Ook beleven de pups (en de aanstaande baasjes) het eerste “Open huis”. Er wordt veel geknuffeld en gekroeld met de kleine moppies.

19 augustus 2019

De oogjes van de pups gaan open, zoals op onderstaande foto’s is te zien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag hebben de pups ook hun eerste ontwormingskuur gekregen. Ze vonden het niet lekker!!!

https://youtu.be/9oKuD-LXhVw

21 augustus 2019

De nageltjes van de voorpootjes hebben we vandaag geknipt. Dit doen we om Joy een beetje te beschermen als de pups de melkslag maken (het uiertje masseren als ze drinken)

https://youtu.be/AfPYGwATOAM

Het resultaat van de knipbeurt:

26 augustus 2019

Eindelijk weer tijd om het verslag aan te vullen. In een weekend met Open huis en een reünie van het nest van Joy 2018 en het nest van Roos 2019 kwam er niet van. De pups gaan qua gewicht richting de 2 kilo en in de loop van de komende week gaan we brokjes geven. We starten dan met 1x per dag 5 brokjes, daarna 2x per dag en zo wordt dat opgevoerd tot 4 brokjesmaaltijden per dag. Zodra we op 4 maaltijden zitten gaan we de hoeveelheden opvoeren tot ze met 8 weken 4x 55 gram brokjes krijgen. Dan zijn ze klaar voor de grote verhuizing……

De pups worden nog steeds dagelijks gewogen om te kijken of Joy voldoende melk geeft. Het blonde reutje was gisteren afgevallen, maar bij een tussentijdse weging vandaag was hij weer 100 gram aangekomen 🙂

28 augustus 2019

De pups hebben het de laatste dagen zwaar gehad. Ze hadden duidelijk last van de warmte. We hebben een plat bakje water er bij gezet zodat ze extra drinken en verkoeling hadden. Vandaag hebben we ze voor het eerst brokjes gegeven, zoals in onderstaand filmpje is te zien..

https://youtu.be/rSy0oLYFHE4

Het pupje met het oranje bandje krijgt een extra flesje omdat ze niet aangekomen is de laatste dagen.

29 augustus 2019

Vandaag hebben de pups 2x brokjes gegeten. Steeds maar 2.5 gram in warm water geweekt. Ze krijgen de brokjes apart, zodat we zeker weten dat ze alles opeten. Als ze wat groter zijn en gewend zijn om brokjes te eten gaan we ze voeren aan de carrousel. Het pupje met het oranje bandje was vandaag 60 gram aangekomen dus zij is weer op de goede weg.

1 september 2019

De pups krijgen nu 4x per dag brokjes, per maaltijd 10 brokjes (= 5 gram). Ze geven direct in de groeigrafiek te zien dat die extra voeding aanslaat. Ze waren vandaag allemaal 110 tot 130 gram aangekomen.

Het Open Huis was weer gezellig. Vooral toen tegen 12 uur de pups gevoerd moesten worden was iedereen even druk in de weer.

2 september 2019

De pups hebben vandaag iets meer ruimte gekregen. Aan de werpkist is een rennetje gemaakt, zodat ze nu een uitloop hebben:

https://youtu.be/w6V7UlZRELY

Ook hebben de pups vandaag hun tweede ontwormingskuur gekregen. Direct na het kuurtje kregen ze een bakje brokjes om de vieze smaak weg te spoelen….

https://youtu.be/yx6DypIW3H0

4 september 2019

De pups eten nu 4x per dag 10 gram (geweekte) brokjes. Na de ontwormingskuur hebben we geen wormen in de ontlasting gevonden.  Met 6 weken krijgen ze een nieuwe kuur.

7 september 2019

De pups zijn bijna 5 weken oud. Ze spelen veel buiten de kist in het rennetje. Hun ontlasting deponeren ze keurig buiten de kist op de kranten.

Ze wegen tussen 2500 en 3100 gram. Als het goed weer blijft mogen ze de komende week naar buiten.

https://youtu.be/gz0B9LOoX3E

Ze eten hun bakjes vlot leeg

https://youtu.be/HrjMsQPovis

9 september 2019

Vandaag gingen we voor de eerste keer eten uit de carrousel. Tegelijkertijd laten we de pups een fluitje horen. Dit herhalen we elke maaltijd. De pups gaan dit fluitsignaal al snel combineren met lekker eten (en dus snel naar de baas)….

https://youtu.be/09FzWHqpigU

10 september 2019

De pups mochten vandaag voor het eerst naar buiten..

https://youtu.be/oAWF7YnMW0U

12 september 2019

Joy is met haar pups verhuisd naar de serre. Ze lopen nu met moeder de hele dag buiten tussen de andere volwassen honden. De weegschaal gebruiken we niet meer omdat ze allemaal goed eten en groeien.

14 september 2019

De pups spelen, eten en slapen overdag lekker buiten. Alleen ’s nachts worden ze nog opgesloten met moeder. Maandag krijgen ze de derde ontwormingskuur en daarna gaan ze ’s nachts zonder moeder Joy slapen.

16 september 2019

Vandaag zijn de pups 6 weken oud. Ze krijgen nieuwe bandjes, worden gewogen en krijgen een ontwormingskuur. Ze wegen tussen 3610 en 4230 gram.

https://youtu.be/cY5BbH0keGY

22 september 2019

De grote dag is aangebroken. Vandaag vindt de puppytest plaats. Voor wie nog niet weet welke pup over een week mee naar huis gaat, moet vandaag de puppytest duidelijkheid brengen.

De testen zijn gefilmd en te zien via onderstaande links:

Puppytest JAZZ               https://youtu.be/p5wJ3Ps8yHg

Puppytest BAYLA            https://youtu.be/sURBrWo7KO8

Puppytest DENZEL         https://youtu.be/XT67eaNQw7Y

Puppytest DEX                https://youtu.be/_Iph0U8OR7Y

Puppytest JOEP              https://youtu.be/ZirEwkPT4NQ

De komende week is een drukke week voor de pups. Ze worden gechipt, krijgen de eerste pupenting en gaan volgend weekend naar hun nieuwe baasjes….

26 september 2019

De pups zijn de de Raad van Beheer gechipt en hun DNA is afgenomen voor de afstammingscontrole.

https://youtu.be/rnNglK1udmg

27 september 2019

Vandaag hebben de pups een bezoekje gebracht aan de dierenarts voor de eerste pupenting. Tevens zijn ze gecontroleerd op gezondheid. Op een afgebroken hoektand na waren alle pups in orde. Begin volgende week wordt het afgebroken hoektandje verwijderd om problemen te voorkomen.

https://youtu.be/8s3g0AsHAG4

28 september 2019

Eindelijk is daar de dag waarnaar zo lang werd uitgekeken. De pups mogen met hun nieuwe baasjes mee. Met dit vrolijke beeld sluiten we dit dagboek af:

BAYLA

JOEP

JAZZ

DENZEL

DEX